اثرات انزوای اجتماعی بر روی سلامت روان
اثرات انزوای اجتماعی بر روی سلامت روان
مردم در سراسر جهان به دلیل همهگیری کووید۱۹ متحمل اقدامات امنیتی بیسابقهای شدند. برای کاهش سرعت انتقال بیماری، فاصلهگذاری فیزیکی ضروری است، اما متخصصان بر این باور هستند که این انزوا و تنهایی خود موجب به خطر افتادن سلامت روحی و روانی میشود.
این روزها فاصله گذاری فیزیکی ، اثر منفی انزوای اجتماعی را بر روی سلامت روان به صورت کاملا بارزی نشاندادهاست و قرنطینه و تنهایی میتواند موجب افزایش و گسترش مشکلاتی شود که پیش از همهگیری هم وجود داشته اما پس از همه گیری نرخ آن افزایش یافته است. تحقیقات PRCS در سال 2018 نشان داده که از هر 10 آمریکایی یک نفر دچار حس تنهایی و انزوا است.
انزوای اجتماعی چیست؟
انزوای اجتماعی اساسا یک رویداد منفی و مخرب نیست، گهگاه آدم ها به تنهایی علاقه دارند، تنهایی میتواند باعث آرامش ، بهبود کارکرد و ارتقاء روحی شود. اما آنچه که میتواند مخرب باشد، انزوای اجتماعی ناخواسته و ناسالم است.
افرادی که دچار انزوای اجتماعی میشوند، دوستان و همکارنشان را از دست دادهاند و اغلب احساس تنهایی و افسردگی دارند و از عزت نفس پایین و اضطراب رنج میبرند. علائمی که در ادامه گفته میشود از اثرات انزوای اجتماعی نا سالم است که باید جدی گرفت:
*ممانعت از ارتباطات اجتماعی بخصوص روابطی که موجب حس رضایت میشود.
*منتفی کردن برنامه ها و احساس راحتی آرامش پس از آن
٭ حس ترس و اضطراب زمانی که به ارتباطات اجتماعی فکر میکنند
٭احساس فشار و تنش در زمان تنهایی
٭حس رعب و ترس از فعالیت های اجتماعی
٭گذران زمان طولانی در تنهایی و یا ارتباطات بسیار محدود با دیگران
انزوای اجتماعی میتواند شامل انزوای احساسی باشد به این معنی که فرد تمایل ندارد یا قادر نیست احساساتش را با دیگران در میان بگذارد.
افرادی که در انزوای اجتماعی به سر میبرند ارتباطات و حمایت خود را از دست میدهند که موجب میشود تا از نظر احساسی بیتفاوت شوند
>تنهایی و انزوا
وقتی متخصصان انزوا و اثراتش را بررسی کردند ؛میان انزوای اجتماعی و تنهایی ارتباط یافتند. هدف از انزوای اجتماعی محدود نمودن یا حذف ارتباطات و تماس های اجتماعی نامتداول است اما تنهایی یک حس موهومی از انزوا است. فردی میتواند در انزوای اجتماعی باشد اما احساس تنهایی نکند و در عین حال فردی در جمع احساس تنهایی کند. در هر صورت انزوا و تنهایی بسیار به هم مربوطند.
>چه چیز باعث انزوای اجتماعی می شود:
شرایط متعددی میتواند باعث شود تا مردم تمایل به حضور در جمع نداشته باشند به عنوان مثال ۱-افرادی که نزدیکانشان با خشونت با آن هارفتار میکنند. این افراد برای پنهان کردن آنچه بر آنها میگذرد تمایل دارند تا از دوستان؛ همکاران و نزدیکان خود فاصله بگیرند
۲- یا افرادی که کسی را که دوست داشته اند، از دست داده اند : انزوا بعد از دست دادن دوست یا اعضای خانواده دلیلی رایج، بخصوص در میان نوجوانان می باشد
۳- مسائل روحی اضطراب افسردگی عزت نفس پایین
۴- زندگی در مکان های دور: افرادی که در مناطق دور زندگی میکنند یا کسانی که از نظر جغرافیای با خانواده و دوستان شان فاصله دارند
۵-ناتوانی فیزیکی: مشکلات فیزیکی که توانایی حرکت را محدود میکند؛ میتوانند تواناییهای ارتباطی را تحت تاثیر قرار دهند بعضی افراد با مشکلات فیزیکی احساس خجالت از ظاهر و ناتوانی خود دارند بویژه افراد ناشنوا و نابینا که این عامل میتواند موجب حس انزوا و تنهایی شود
۶-رسانه جمعی: برقراری ارتباط از طریق رسانههای اجتماعی میتواند از علل انزوا در میان افراد باشد
۷-بیکاری اغلب افرادی که شغل خود را از دست دادهاند به خاطر حس ناتوانی در حفظ موقعیت شغلی به سمت خود انزوایی میروند. انزوای اجتماعی می تواند عواقب فاصله گذاری فیزیکی در پی همه گیری کووید 19 باشد
>فاصله گذاری فیزیکی و نقش آن در انزوای اجتماعی:
فاصله گذاری فیزیکی به این معناست که از ارتباطات نزدیک افراد برای جلوگیری از شیوع بیماری ممانعت به عمل آید. جهت پیشگیری؛ قرنطینه اعمال شد تاافرادی که در معرض بیماری بودهاند ارتباطشان با سایرین قطع شود. فاصله گذاری فیزیکی توسط ارگان های دولتی اجباری شد تا در همه گیری کووید 19 حضور در مکان هایی که افراد جمع میشوند، محدود شود که فاصله گذاری فیزیکی موجب تغییرات اساسی در ارتباطات محیط کاری شد و بسیاری از سازمان ها، سیاست دور کاری را اعمال کردند .
فعالیت های مرتبط با کار، مدرسه، عبادتگاه ها ، مکان های تفریحی کاهش پیدا کرد و موقعیتهای برقراری ارتباط میان افراد بسیار محدود شد و همین امر موجب حس تنهایی شد.
>اثرات تنهایی و انزوای اجتماعی:
سلامت جسمی و روانی به هم وابسته هستند. از عوارضی که انزوای اجتماعی میتواند به همراه داشته باشد، بیخوابی و در نهایت نقص عملکرد ایمنی است. هم تنهایی و هم انزوای اجتماعی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و اختلالات شناختی را بالا ببرد.
محققان دانشگاه نیوکاسل معتقدند که ضعف در ارتباط اجتماعی با افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته در ارتباط است.
همچنینن تنهایی تا 40% احتمال ابتلا به جنون را افزایش می دهد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا(CDC )معتقد است که بین مرگ زود رس و انزوای اجتماعی رابطه تنگاتنگی بر قرار است.
>چطور باید پیشگیری کرد:
۱-مشارکت در فعالیتهایی که آرامش بخش هستند مانند ورزش ، مطالعه، گوش دادن به موسیقی ، عبادت و ... که موجب کاهش استرس میشود.
۲-برنامه عادی روزانه خود را دنبال کنید تا این حس را القا کند که همه چیز عادی است.
۳-اخبار بد را پیگیری نکنید.
۴-با دوستان و آشنایان از طریق وسایل ارتباطی مانند تلفن ، ایمیل ، تماس های تصویری در ارتباط باشید.
در این روزها به فکر سلامت روانی و فیزیکی خودتون باشید.
منبع: https://publichealth.tulane.edu/blog/effects-of-social-isolation-on-mental-health/
کلید واژه ها:
#کووید ۱۹
#فاصله گذاری اجتماعی
#انزوای اجتماعی
#
#