حسگرهای زیستی در جهت کمک به درمان اختصاصی بیماری
حسگرهای زیستی در جهت کمک به درمان اختصاصی بیماری
در مبارزه علیه بیماریهای جدی مانند سرطان، اغلب بیماران پس از دریافت روش درمانی خاص باید هفتهها همراه با نگرانی منتظر باشند تا پزشک بر اساس پاسخ بدن آنها به روش درمانی تصمیم گیری کنند که این روش ادامه پیدا کند یا باید استراتژی جدیدی در نظر گرفت. ریشه این مشکل اینجاست که در حقیقت ما قادر نیستیم روند بیماری را در زمان واقعی خودش دنبال کنیم .
Glympse Bio که از دل آزمایشگاه سانجیتا باتیا به سرپرستی جان جی و دوروتی ویلسون بیرون آمدهاست و بر روی نحوه عملکرد بیماری کار میکنند و با حسگر زیستی سنتز شده روند بیماری را رصد میکنند. این گروه حسگر زیستی ساخته شده را به بدن تزریق میکنند سپس این حسگر به محل بیماری مهاجرت میکند و تغییرات پروتئینی مرتبط با روند بیماری را اندازه گیری میکند و در نهایت حسگر از طریق ادرار دفع و مورد آزمایش و بررسی قرار داده میشود.
این شرکت معتقد است که این فناوری با دنبال کردن روند بیماری و قرار دادن دادههای لازم در اختیار پزشکان ، تحولی بزرگ در تشخیص بیماری ایجاد خواهد کرد.
باتیا (Bhatia) از موسسان Glympse Bio و عضو انیستیو Koch در MIT می گوید: " وقتی یه بیمار دارویی دریافت میکنه یه بازی شروع میشه به اسم بازی انتظار، یعنی باید منتظر موند. خیلی مواقع چیزی برای انجام وجود نداره و تنها باید منتظر بود تا ببینیم که بیمار به اون دارو چه پاسخی میده. ما امیدواریم که این فناوری بتونه هر چه زودتر اطلاعات مفیدی در اختیار پزشکان و بیماران قرار بده."
Glympse Bio اخیرا فاز اول آزمایشات بالینی خود را بر روی بیماران مبتلا به استاتوهپاتیت، که هپاتیت غیر الکلی کشنده است و تخمین زده شده حدود 12% جمعیت ایالت متحده به آن مبتلا هستند؛ آغاز کردهاست. چرا که روش امروزی تشخیص این بیماری نمونه برداری از بافت کبد است که اغلب این روش تشخیصی زمانی انجام میشود که بیماری در مراحل پیشرفتهای قرار دارد.
این شرکت تلاش کرده تا حسگر را ارتقا دهد تا بتواند پیشرفت انواع بیماریهای التهابی و عفونی و سرطانهای خاصی را ردیابی کند. موفقیت در این حوزه موجب میشود تا شرکتهای دارویی ، پزشکان و بیماران بتوانند به جنگ علیه بیماریهایی که زندگی انسان را تهدید میکنند ، بروند.
کارولین لو ، مدیر ارشد Glympse Bio معتقد است این ابزار دریچهای به سوی جهانهای متفاوتی از علم باز خواهد کرد و به وسیله آن بیماریهایی که تشخیص آنها دشوار است را میتوان خیلی سریعتر شناسایی کرد و داروهای مؤثرتری طراحی نمود.
آنها امیدوارند که تا پایان امسال این فناوری را بر روی بیماران استاتوهپاتیت آزمایش کنند و نتایج بسیار خوبی بدست آورند.
خانم لو میگوید:" بسیاری از بیماران سرطان شون با سرعت بالایی پیشرفت میکنه و برای دریافت درمان مؤثر این فناوری بسیار مهمه و روزها برای این بیماران بسیار سرنوشت سازه. ما شاهد این هستیم که گاهی بیماران 9 تا 12 هفته منتظر میمونن تا نتیجه اثر دارو رو متوجه بشن. اگر بشه این فرآیند طی یک هفته یا نهایت دو هفته طی بشه روند درمان هم خیلی سریعتر خواهد بود."
منبع:https://medicalxpress.com/news/2021-02-biological-sensors-clinicians-decisions-individual.html
کلید واژه ها:
#حسگر زیستی
#سرطان
#
#
#